İşverenlerin Vazgeçemediği 5 Üniversite ve Bölümü! Mezunlar Kolayca İş Buluyor!

Milyonlarca öğrencinin ilgisini çeken araştırma sonuçlandı. Hangi bölümlerden mezun olanlar daha hızlı iş buluyor? Hangi üniversitelerden çıkan mezunlar, işverenlerin dikkatini çekiyor?

İşverenlerin Vazgeçemediği 5 Üniversite ve Bölümü! Mezunlar Kolayca İş Buluyor!

Üniversite seçimini yapacak veya yeni mezun olan binlerce gencin geleceğini etkileyecek önemli bir araştırma yayımlandı! Türkiye'nin önde gelen kariyer platformu Kariyer.net, 486 bin işverenin 232 milyon işe alım hareketini inceleyerek hazırladığı "İşveren Tercihleri" analizi ile, mezunların en hızlı iş bulabildiği üniversite ve bölümleri açıkladı. Listenin en tepe noktasında, mezunlarının %91'inin hızlıca işe yerleştiği Sabancı Üniversitesi yer aldı.

Her yıl olduğu gibi büyük bir merakla beklenen bu analiz, gençlerin kariyer yolculuklarında hangi üniversite diplomalarının daha fazla talep gördüğünü gözler önüne serdi. İşverenlerin işe alım süreçlerindeki gerçek seçimlerini yansıtan bu rapor, adeta bir "kariyer haritası" işlevi görüyor.

138.jpg

İŞVERENLERİN SEÇKİSİ OLAN 5 ÜNİVERSİTE

Kariyer.net'in kapsamlı veri analizi sonucunda, mezunlarının iş bulma oranı en yüksek olan ilk 5 üniversite ve istihdam oranları şu şekilde sıralanıyor:

  • Sabancı Üniversitesi: %91.0
  • Galatasaray Üniversitesi: %86.3
  • Türk-Alman Üniversitesi: %77.5
  • Koç Üniversitesi: %76.3
  • İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ): %72.3

Bu üniversitelerden mezun olan öğrencilerin, diğer üniversitelere kıyasla iş bulma sürelerinin daha kısa sürdüğü ve işverenler tarafından daha çok tercih edildiği ifade edildi.

20247284-1200x675.jpg

PEKİ HANGİ BÖLÜMLER DAHA AVANTAJLI?

Araştırma yalnızca üniversiteleri değil, aynı zamanda işverenlerin en çok ilgi gösterdiği bölümleri de sıralıyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da mühendislik ve bilgisayar bilimleri/yazılım ile ilgili programlar listenin öncülüğünü sürdürüyor. Özellikle yapay zeka, veri bilimi ve siber güvenlik gibi alanlarda yetişmiş insan kaynağına olan yüksek talep göz önünde bulunduruldu.

Bu bölümlerin ardından işletme, ekonomi ve istatistik gibi yönetim ve finans alanlarına odaklanan programlar gelmektedir.